banner-tigaie

Tigăi METRO Professional

Materialele folosite la producerea tigăilor sunt aluminiul, oţelul inoxidabil (inox), cuprul, fonta, tabla neagră. Cel mai folosit material este aluminiul, datorită proprietăţilor bune de conductivitate termică, distribuţie uniformă a termperaturii  şi versatilitate.

Pentru a evita lipirea alimentelor, tigăile din aluminiu sau inox au de regulă unul sau mai multe straturi de material antiaderent; astfel se pot găti alimente fără a folosi mult ulei. Cele mai cunoscute materiale antiaderente pentru gătit sunt: PTFE  (Tefal), Teflon (DuPont) şi Xylan (Whitford). Pentru a proteja startul antiaderent, se recomandă evitarea utilizării ustensilelor metalice.

Ceramica este un material relativ nou, cu proprităţi antiderente foarte bune şi pentru care nu există riscul de a elibera toxine, chiar şi în cazul unei supraîncălziri a tigăii.

Tigăile din fontă sau tablă neagră nu au nevoie de acoperire deoarece aceste materiale au şi proprietăţi antiaderente.

Grosimea mai mare a materialului conferă o distribuţie uniformă a căldurii, o bună conductivitate termică şi rezistenţă la utilizare. Pentru uz profesional se recomandă o grosime minimă de 0,5-0,7 mm inox sau 4 mm aluminiu.

Mânerele din silicon, bachelită sau alte materiale neconducătoare sunt cele mai recomandate pentru evitarea accidentelor şi manevrare uşoară. Pentru uz profesional se recomandă mânerele din aluminiu, inox sau tablă neagră, datorită durabilităţii ridicate, precum şi faptului că folosite în cuptor.


Zece sfaturi de la experți în grătar: Zona de grătar profesionistă

Grătarul atrage invitați: toată lumea iubește mâncarea pe grătar. Trebuie acordată atenție specială în ceea ce privește siguranța atunci când gătești la foc deschis, folosind gaz sau electricitate. Aceste sfaturi te vor ajuta să organizezi un grătar în condiții de siguranță, un eveniment de care să te bucuri împreună cu invitații tăi!

Echipamente profesionale

Sfaturi pentru afacerile de catering - echipamente necesare, livrare și cum trebuie tratați clienții

Nevoile oamenilor evoluează și, odată cu ele, afacerile din domeniul HoReCa trebuie să țină pasul. De la acest principiu au plecat și cei care au vrut să-și ducă business-ul la următorul nivel, punând la dispoziția clienților serviciul de catering.

Echipamente profesionale

Bucătăria de la 0 - cum trebuie să echipăm bucătăria unui nou restaurant

Începutul unui business este în egală măsură frumos și plin de provocări. Competiția este destul de mare, iar pentru a avea succes e necesar nu doar să vii cu ceva nou, ci și să te aliniezi la standardele de ultimă oră.

Echipamente profesionale Profesional Amenajare restaurant Restaurant