668x267-Gas

Programul F-Gas Exit, important pentru protejarea mediului

Ca urmare a efectelor de seră cauzate de emisiile de refrigeranți  în atmosferă, s-au impus o serie de schimbări drastice în instalațiile frigorifice.

În consecință, METRO a început să investească în programe de reducere a emisiilor nocive, prin implementarea unor sisteme de energie care să nu dăuneze mediului  înconjurător.

De ce este atât de importantă înlocuirea freonului cu CO2

Grija pentru planetă este un subiect tot mai actual, iar implicarea în protejarea acesteia este o dovadă de responsabilitate pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru companiile care pot face o diferență semnificativă în acest sens.

Freonul este o substanță utilizată în instalațiile frigorifice sau pompe de căldură, aceasta fiind în esență denumirea comercială pentru fluidul incolor și necoroziv chlorofluorocarbon și hydrochlorofluorocarbon.

Utilizat ca agent frigorific în echipamentele frigorifice, freonul emană în atmosferă gaze, care persistă în zeci de ani.

Ajunse în stratosferă, acestea sunt descompuse de razele ultraviolete, producându-se atomi liberi de clor, care distrug stratul de ozon.

Programul F-Gas Exit înlocuiește freonul cu agentul frigorific CO2

Programul demarat de METRO la nivel internațional încă din 2011 înlocuiește agenții frigorifici poluanți cu agenții frigorifici CO2.

Aceștia din urmă prezintă mai multe proprietăți care nu dăunează mediului înconjurător:

  • nu sunt poluanți.
  • nu sunt corozivi.
  • nu prezintă pericol de inflamabilitate, de explozie sau de toxicitate.

Prin programul de implementare a agenților frigorifici CO2 și în magazinele din România, METRO dorește să contribuie pozitiv la prevenirea încălzirii globale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aparatul de bucătărie bamix

bamix® este cel mai mic, dar cel mai eficient și mai versatil aparat de bucătărie din lume. Grație diferitelor accesorii bamix®, aparatul este asistentul ideal pentru un număr extrem de mare de aplicații

Echipamente Profesionale Mixer Sustenabilitate Restaurant

Cum să-ți diminuezi costurile prin reducerea risipei alimentare

Primul pas: Redu cantitatea de resturi alimentare! A reduce cantitatea de resturi alimentare este una dintre cele mai mari provocări ale industriei, la nivel mondial. Mâncarea pe care o aruncăm este o risipă de resurse: costă mult să o cumperi şi la fel de mult să o arunci. O cantitate foarte mare de energie se consumă în momentul cultivării, culesului, transportului, procesării, ambalării, distributiei și preparării, iar acest lucru are un mare impact negativ asupra planetei.

Waste Management Fructe si legume Restaurant Sustenabilitate Economii